Oh France

France… That is not an easy country for a foreigner to live in. It’s already half a year since I finished my study exchange and left the country, yet I am still receiving information regarding paperwork, bills, and random taxes.

Living abroad gives a lot but it also drives you up the wall every now and then! The problem with France is that once you’ve lived there, it will follow you everywhere! My funny little dreams of having a vineyard in France were crushed during my exchange year :’) Too_much_work.

Travel posts coming soon… I visited Berlin last weekend! :)

IMG_0500b

Voi Ranska minkä teit (taas)! Tässä pitkin syksyä olen saanut vähän väliä pieniä ylläreitä Ranskasta, vaikka päätin vaihtovuoteni siellä jo yli puoli vuotta sitten. Luulin hoitaneeni kaikki asiat aivan kuten ohjeistettiin, mutta koska RANSKA, niin perästä kuuluu!

1. Puhelinlaskuja. Lopetin puhelinliittymäni Ranskassa viimeisenä päivänä seuraten tarkalleen liittymän nettisivuilla annettuja ohjeita. Koska tällä halpisliittymällä oli ainoastaan nettisivut (joissa ei voinut kuitenkaan lopettaa sopparia) kunnollisen käyntipisteen sijaan, täytyi sopimus irtisanoa etanapostitse. Olin kuitenkin ilmeisesti unohtanut selventää allekirjoitukseni (vaikka kirjeessä esittelin itseni), joten operaattori sai tekosyyn laskuttaa minulta kuukausimaksuja pitkin kesää. Minulla ei tietenkään enää ollut ranskalaista pankkitiliä tai edes osoitetta, joten sain aina hieman jäljessä vihaisia sähköposteja, joissa minua uhattiin oikeudella. Huhhuh. En halua edes muistaa paljonko jouduin loppupeleissä maksamaan liittymästä, jota en moneen kuukauteen käyttänyt, mutta tosiaan täältä Alankomaista piti laittaa UUDESTAAN postia saadakseni liittymäni lopullisesti suljettua. Tämä on käynyt monelle vaihto-oppilaalle, eikä voi todeta kuin että on kyllä huijarimeininkiä.

2. Takuuvuokra. HÖHÖÖ, mikä se on? En saanut takuuvuokraani aluksi takaisin, koska vuokraemäntäni ei suostunut ymmärtämään, että ranskalainen pankkisysteemi R.I.B ei oikein toimi muualla kuin Ranskassa. Lopulta sain taottua naisen päähän sen verran älliä, että hän meni La Rochellen pankkiin palauttamaan takuuvuokraani suomalaiselle tililleni. Mutta tietenkään mikään ei voi koskaan mennä oikein ranskalaisessa pankissa ja näin tälläkin kertaa mokattiin ja rahat maksettiin väärälle tilille, josta niitä ei ilmesesti saatu mitenkään palautettua. Onnistuin tinkimään jo puolet takuuvuokrastani takaisin, mutta olisihan se kiva saada vielä se toinenkin puolikas, minä kun en ollut se joka rahojen kanssa sössi! En ole tämän ongelman kanssa ainut – toinen ystäväni sai takuuvuokransa nimittäin shekkinä, eikä rahoja voi lunastaa muualla kuin Ranskassa.

3. Asumisverot. Hieman levähti naama, kun sain whatsapp-viestissä perheeltäni infon, että joudun maksamaan Ranskan valtiolle yli 200e asumisveroa vuoden loppuun mennessä! Tällaiseen ylläriin en ollut varautunut lainkaan, ja mikä pöllömpää, kirjeessä ei lukenut minne tai miten rahat voi maksaa ulkomailta käsin… Ei todellakaan kiinnostaisi ryhtyä soittelemaan maksulliseen numeroon, että “bonjourrr, haluaisin maksaa teille 200e, mutten osaa!” Tulin siis siihen tulokseen, että katsellaan miten käy. Kyllä ne sitten taas laittaa uhkauksia sähköpostitse, jos haluavat rahansa. Taas, tämä ongelma on kaikilla vaihto-oppilailla edessä, joten ainakaan ei tarvitse yksin kirota Ranskan urposysteemiä!

Että sellaista infoa rakkaasta patonkimaasta!

Näiden uutisten jälkeen olen hieman hekotellen miettinyt, että miltähän entinen postilaatikkoni siellä La Rochellessa oikein näyttää… :D

Advertisements

5 thoughts on “Oh France

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s