Toulouse – a Positive Surprise

Toulouse is a town really worth visiting! The young, pleasant and relaxed atmosphere really made the town welcoming and interesting. Behind every corner there was something new to see and you never knew if it was going to be an old church, a random Finnish student (!!) or the local Harlem Shake event (a social media phenomenon). I really found the combination of an old town with young people fascinating.

The weather was great, the locals were friendly and there was a lot to do and see. In only one weekend Toulouse became one of my favorite places I’ve visited in France! Here’s some pictures.

IMG_9705

IMG_9748

IMG_9795

IMG_9813

IMG_9904

Olen monelta kaverilta kuullut, että Toulouse ei ole vierailemisen arvoinen paikka. Hassua kyllä, kun kyseessä on ympäri Ranskan tunnettu opiskelijakaupunki. Odotin kuitenkin Toulouseen matkatessani näkeväni likaisia katuja ja törkeitä ihmisiä, mutta eipä moisia näkynyt. Itse ainakin pidin kaupungista heti juna-asemalta ulos astuttuani, ja vaikutelma sen kuin parani viikonlopun mittaan!

Toulouse on varmaan mukavin ranskalainen kaupunki, jossa olen aikoihin käynyt. Keväinen ilma, vanhat yliopistorakennukset, kiireetön tunnelma ja nuorekas ilmapiiri tekivät muhun positiivisen vaikutuksen. Pari päivää ei riitä tietenkään antamaan kuin pintaraapaisun tuosta eloisasta kaupungista, mutta kyllä ainakin itse asuisin mielelläni vanhan kanaalin lähellä helposti sunnistettavassa ja tapahtumia täynnä olevassa Toulousessa.

Viikonlopun aikana ehdimme vaeltaa ympäri kaupunkia, törmätä suomalaiseen sirkusopiskelijaan, todistaa paikallista “Harlem Shakea” (se joka ei tiedä, niin kyseessä on sosiaalisessa mediassa pyörivä ilmiö), sekä käydä kokeilemassa kaupungin yöelämää.

Kuten varmaan yllä näkyvistä kuvista huomaa, niin ei tuo todellakaan mikään “paska paikka” ollut. Onneksi en siis kuunnellut Toulousessa käyneitä ystäviäni, vaan menin itse näkemään ja kokemaan kaupungin ihan omin silmin.

Advertisements

4 thoughts on “Toulouse – a Positive Surprise

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s