“Team Building”

Team Management -kurssimme on nyt ohi, ja ensi viikolla jatketaan lakikurssin merkeissä. Team Management on tähän saakka ollut ehdottomasti mielenkiintoisimpia kursseja täällä, ja saimme kolmelta eri luennoitsijalta tunteja, joka toi myös monipuolisuutta kurssin sisältöön. Viimeisellä tunnilla meillä oli kuuluisa “Vaahtokarkkitesti”, jossa pääsimme kokeilemaan kekseliäisyyttämme ja tiimityöskentelytaitojamme. Testissä meidät jaettiin pieniin ryhmiin, ja meille annettiin pienet huoneet, joissa oli pyödät ja pöytien päällä spagettia, narua ja vaahtokarkki. Testissä oli tasan 18 minuuttia aikaa rakentaa mahdollisimman korkea rakennelma annetuilla tavaroilla, ja saada vaahtokarkki pysymään huipulla. Testi oli samalla kilpailu. Meidän ryhmämme luopui nopeasti katkeilevien spagettien kanssa häsläämisestä, ja päätimme rakentaa pöydästä ja tuoleista tornin, jonka päälle sulloimme lopulta vaahtokarkkimme! Rakennelmamme oli ehdottomasti korkein ja komein kaikista joukkueista, vaahtokarkkikin oli komeasti niin korkealla, että yletti kattolampun sisälle! Harmi, ettei minulla ole esitellä kuvaa tästä luovasta rakennelmasta.  Opettajamme oli kuitenkin lopulta sitä mieltä, että ymmärsimme tehtävänannon väärin :D Ei se mitään, kaikki saatiin kuitenkin palkinnot, ja kurssi sai kivan päätöksen.

Voi hirvitys, tänään on kolmas ilta putkeen kun on ulkona menoa! Keskiviikkona olin Les Minimesissä tsekkiläisen ystäväni vieraita tapaamassa (halusi esitellä läheisimmät vaihtarikaverinsa omille ystävilleen), eilen olin saksalaisten kutsumana viettämässä iltaa Irkkubaarissa, ja tänään olisi taas vaihtaririentoja La Terassella, joka on onneksi vain kivenheiton päässä asunnostani. Kummasti täällä osuu kaikki kutsut, menot ja tapahtumat samoille päiville, kun taas välillä on monta viikonloppua tai päivää putkeen, jolloin ei tapahdu juuri mitään mainitsemisen arvoista. Nyt on selkeästi se kausi, kun pitäisi venyä vähän joka paikkaan! :D

Mun luokseni on tunnin sisällä tulossa melkoinen määrä väkeä iltaa istumaan (alun perin meitä piti olla 5, nyt meitä onkin 11), joten täytyy lähteä tästä vielä kertakäyttömukeja ostelemaan! Au revoir!

One of the towers on a rainy night

Our Team Management course is now over. It was definitely the best course we’ve had so far here in La Rochelle! We had three very different types of lecturers who all gave us their aspects and thoughts about teams, management and different types of leadership. We ended our course in a fun way, with the famous marshmallow test which is often done to business school graduates. In the test we were put into small groups, and each group was put into a small room. Each room had a table, a few chairs and on the table 20 pieces of spaghetti, a piece of string and a marshmallow. We had 18 minutes time to build the highest possible tower using the equipment given. The marshmallow had to be placed on top. After five or so minutes my group got very frustrated with the snapping pieces of dry spaghetti, and so we decided to think out of the box ( like we are always encouraged to do). We ended up building a huge tower from tables and chairs, and our marshmallow was so high that it was practically inside the roof! Our lecturer had a real laugh and later on showed us a video and proved that the tower should and can be truly done with spaghetti.

The last two nights I’ve been out with friends, and today there is a party again. I invited a few people to come and start the night at my place, but now it seems like there is going to be a few more friends joining us. It’s going to be interesting to fit people into my apartment, but I’m glad that I live close to the bars so it will be easy to push everyone out if needed :D Now I must go and buy some plastic cups, because I’m running out of glasses! Bonne soirée!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s