C’est l’automne!

NYT se on syksy oikeasti saapunut La Rochelleenkin, puista nimittäin putoilee lehdet!

Aika huvittavaa kun paikallisilla on jo paksut talvivarusteet yllä, ja taiwanilaiset vaihto-oppilaat käyttävät jopa pipoja ja hanskoja! Tästä johtuen mulla on taas ollut hupini taiwanilaisia pelotellessa. He ovat sitä mieltä, että täällä on talvi, ja järkyttyivät syvästi, kun kerroin että talvi tulee vasta sitten kun linnut eivät enää laula (nuo olivat siitä kai päätelleet, että Suomessa linnut kuolevat talvisin)! No mutta, vaikka viileät aamut onkin, niin ei täällä nyt niin kylmä ole. Iltapäivisin saadaan vieläkin nautiskella +15c lämpötiloista ja aurinkoisista hetkistä, niin ihanaa!

Olen myös päässyt takaisin lenkkeilyn pariin. Eilen avasin netissä kartan, ja loin itselleni uuden juoksureitin. Kävin heti toteuttamassa suunnitelmani, ja kylläpä rentoutti päästä pois täältä kaupungin keskustasta rauhalliselle rantaviivalle juoksemaan! Pitkään olen myös ihmetellyt, missä kaikki juoksijat ovat, kun La Rochelle on kuitenkin Pariisin jälkeen Ranskan suosituin maratonkaupunki. Siellähän ne kaikki hölköttelivät menemään meren rannassa! Itselläni humpsahti melko nopeastikin 10 km auringonlaskua, merta ja kaupungin valoja ihaillessa, rauhoittavaa puuhaa. Ehdottomasti aion käyttää kyseistä reittiä uudelleen, ja yrittää joku päivä kaavailla siitä hieman pidemmänkin.

Tää ei nyt liity mitenkään aiheeseen, mutta mainitaan nyt sekin, että aamulla kävin siellä lääkärissä. Maksoin 30€ kuullakseni, että silmäni on selkeästi parantumassa (en valita, hieno juttu). Näkökin kuulemma palautuu sitten ajan kanssa ennalleen, jeh.

Kuva lenkkireittini varrelta / My new running route

It’s autumn! I’ve already mentioned that a couple of times, but now I mean it. The trees are losing their leaves.

It’s been fun to follow how the Taiwanese girls react to the “cold” weather (they have hats, gloves and winter coats). From the aspect of a Scandinavian this is basically the Finnish summer, though at its coldest. The Taiwanese thought that this is already winter and when I mentioned as a joke that the birds are still singing so it’s not, the girls started screaming in horror. They had no idea that in Finland many birds fly away for winter, so basically it made everything sound like the birds would die during winter time :D I don’t know about the winter in La Rochelle though, but it was fun to give the girls a fright. They would be so shocked if they decided to visit Finland in January!

The weather has been nice all week, and yesterday I decided to set off for a 10km run. I created my own running route on the internet and it turned out to be almost perfect! Running next to the Atlantic Ocean with a nice sunset and the lights of the town was a great experience. Even after running 10km with a fast pace I felt really good! This means that  I’ll be back on the same route soon again.

This is not related to the topic, but I went back to the doctor and they told me that my eye is recovering very well! I hope to get my vision back to normal soon, though.

Advertisements

4 thoughts on “C’est l’automne!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s