New Courses

Arvatkaas kuka heräsi tänään klo 6.30 saadakseen tietää koulussa, että lukujärjestyksemme aikataulut ovat jälleen muuttuneet? No minä tietenkin! Ja lähes kaikki muutkin vaihto-oppilaat. Meillä piti olla tänään englannin puhekurssi (kyllä, englannin) klo 8.00, mutta kappas keppanaa kun lukujärjestykseen ilmestyi muutos aamulla. Tarkistin vielä edellisenä iltana, että joo kasilta pitää olla luokassa, ja sitten aamulla olikin kaikki muuttunut. Menin sitten kuitenkin luokkaan, jossa istui hyvin hämmentyneen näköinen englannin opettaja, joka vastasi kysymyksiimme sanomalla ettei itsekään tiedä kurssiaikatauluista tai tasoryhmistämme mitään, sillä hallinto ei ole kertonut niistä hänelle. No, sen verran saatiin selville että oltiin edistyneiden tasolla (ylläri, englanniksi kun opiskelemme), niin meillä oli sitten tunti klo 9.45. Olisin mä silti jäänyt mieluummin kotiin nukkumaan, vaikka kahvion pöytäfutis olikin arkiaamun pelastus.

Ja miksi mä opiskelen englantia? Aika hölmöä kieltämättä, etenkin jos ottaa huomioon että olen kaksikielisestä perheestä. No, La Rochellen opintosopimusta täyttäessämme saimme kuulla, että on pakko valita kaksi kieltä. Ranskan nyt tietenkin otin, mutta sitten oli enää kaksi vaihtoehtoa: englanti ja espanja. Espanja olisi kovasti kiinnostanut, mutta rastia ruutuun heitettyäni kuului perästä että koulu tarjoaa ainoastaan edistyneiden espanjaa. No minähän osaan sanoa espanjaksi vain hei, joten se siitä sitten. (Tietysti sitten kurssien alettua selvisi, että olishan täällä ollut aloittelijoiden ryhmä, mutta nyt ei kuulema saa enää vaihtaa joten english it is). Päädyin sitten maanantaina englannin tasokokeeseen, ja voin kertoa etten oo kyllä koskaan ollut niin turhautunut missään kokeessa. Siellä kysyttiin mm. tämmöistä: My name a) is b) are c) be Anna. Ympyröi siitä sitten oikea vaihtoehto, ja 53 samantasoista kysymystä. Niin juu, ja kokeesta sai poistua vasta 20min jälkeen. Oli mukava peukaloidenpyörittelyhetki mulla siinä.

No, on täällä onneksi jotain hyvääkin. Meillä alkoi uusi kurssi, European Business, joka kuulosta pelottavan samanlaisesta kun katsoo kaikkia Suomessa suoritettuja kursseja. Mutta tässä kurssissa meille tulee ihan oikeasti uutta asiaa! Joudumme tekemään isohkon projektin, joka liittyy foresightiin, mikä se sitten onkaan Suomeksi. Katsotaan siis eteenpäin Euroopan tilanteeseen ja mitä se voisi olla 20-25 vuoden kuluttua, ja yritämme kehittää mahdollisiin tuleviin ongelmiin kuten väestön vanhenemiseen tai ilmastonmuutokseen liittyviä ratkaisuja. Vihdoin jotain mielenkiintoista ja haastavaa! Oon aika innoissani, vaikka meidän irlantilainen opettajamme näyttikin maailman tylsimpiä powerpointteja (pelkkää mustaa tekstiä valkoisella ja jokainen slaidi täynnä kirjoitusta). Mulla on kyllä hyvä ryhmä siinä projektissa, siksikin oon innoissani.

Eipä tänne oikeastaan muuta. Kävin etsimässä kaupungin reuna-alueella sijaitsevaa supermarkettia (isompaa ja halvempaa), mutta tietysti piti mennä matkalla eksymään, jonka lisäksi vettä tuli taivaalta kuin esterin perseestä konsanaan. Sain mä onneks maitoni ostettua, vaikka pesupusseja ei kuitenkaan sieltäkään löytynyt. Täällä on surkeat valikoimat kaikkialla, ää.

Ainiin! Alkuviikosta tuli postissa vaihto-oppilaan pelastuspaketti. Kiitos Henri karkeista, olikin jo ikävä suomalaisia makeisia!

Here’s an advice. Never EVER trust French schedules. Ever. This keeps happening all the time, and today it happened again. I went to school at 8.00 sharp (because we “have to be in class on time”) only to find out that our class will start at 9.45. It’s unbelievable. I checked the schedule at 12pm when I was going to bed and yet they managed to change everything so that I was in school almost 2 hours too early. Also, the course which was causing all this trouble, is English. Do I seriously need to study English? Some things are just so retarded here.

We also started a new course about Business in Europe. I was afraid of the worst as I’ve already had a few of those similar courses in Finland, but actually this course seems very interesting. We get to practice making foresight, which means finding solutions to problems which the European markets will possibly be facing in 20-25 years time. We can invent something new or come up with solutions which will stop problems that are occuring right now. We have to follow trends and try to analyze and forecast them. Extremely interesting, finally something that I’m actually looking forward to in this school! Also, our teacher seemed really professional. She’s from Ireland, btw.

Nothing else special going on here. I’m getting frustrated every now and then with the French system and lack of communication everywhere, but I’m getting more and more used to it. I got a survival pack in the post, lots of Finnish sweets which I’ve been missing. The package made me feel so much better! Thanks Henri.

Advertisements

2 thoughts on “New Courses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s