Rochefort

Lauantaina heräsin klo 8.30, valmiina valloittamaan Rochefortin pienen kaupungin! Oltiin sovittu kahden tsekkiläisen, sekä yhden toisen suomalaisen kanssa että otettaisiin pyörät mukaan junaan. Juna-asemalla kävin ihan ensimmäiseksi noutamassa opiskelijan alennuskortin, joka oli hinnaltaan 50€, mutta onneksi se antaa sitten sen verran alennusta että maksaa itsensä jossain vaiheessa takaisin. Mikäli vaihtovuoden aikana mielii matkustaan, vaikka vain Pariisiin ja takaisin, niin alennuslippu kannattaa ehdottomasti ostaa! Nyt sain menopaluulipun Rochefortiin 6€ hintaan, ja normaalisti lippu olisi maksanut 12€.

Sulloimme vaivalloisesti pyörät junaan, ja 20min jälkeen olimme perillä Rochefortissa, kaupungissa joka sijaitsee La Rochellesta etelään. Emme tienneet alueesta mitään, mutta onneksi oli kuitenkin pyörät alla, niin pääsi hyvin tutkimaan paikkoja! Fillaroitiin ensin vanhalle toriaukiolle, jossa myytiin kaikkea mahdollista rihkamaa maasta taivaaseen. Myös herkullisia ruokia oli tarjolla, joten palasimme torilta pyöriemme luokse ostoskassit heiluen. Moni paikallinen muuten ihmetteli kansalaisuuksiamme, kun puhuimme keskenämme englantia, mutta sitten välillä kuului kuitenkin tsekkiä ja suomea.

Normaalisti en koskisi kepilläkään pikkukaupunkien museoihin, mutta Rochefortin kansallinen laivamuseo yllätti mut täysin! Museo oli aivan mahtava valtavine pienoismalleineen, ja mikä parasta, museoon oli opiskelijoilla ilmainen sisäänpääsy (normaali hinta 21€)! Museon lisäksi teimme pikaisen vierailun keskustan suureen kirkkoon, mutta siitä nyt ei ole mitään kerrottavaa.

Rochefortin ehkä tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu l’Hermione -niminen laiva, jota on viimeiset 15 vuotta rakennettu käsin vapaaehtoistyöntekijöiden voimin. Laiva on suora kopio vuodelta 1780, jolloin ranskalainen upseeri Marquis de Lafayette seilasi l’Hermionella Amerikkaan jatkamaan rooliaan silloisessa vallankumoussodassa. Laivan kopio ei ole vieläkään valmis, joten sen alueella näkee paljon työntekijöitä. Tervan haju toi hetkeksi mieleeni Suomen, ja tunsin oloni kovin kotoisaksi. On muuten ikävä saunaa…

Pyörille palatessamme saimme odotella hetken jos toisenkin, kun yritimme kaikki yksi kerrallaan avata pyöriemme lukkoja. Koululta saadut lukot ovat ruosteiset ja huonokuntoiset, ja niiden kanssa saa tapella joka kerta. Suomalaisten voimasanojen raikuessa tsekit ryhtyivät yllättäen nauramaan, ja valaisivat meitä suomalaisia kertomalla, että Perkeleestä tulee mieleen Pörkölt, joka on itäeurooppalainen lihakeitto. Niin että Suomi Finland Pörkölt nyt sitten vaan teillekin!

Toinen naurattava tapahtuma oli se, kun pyöräilimme joen vieressä Rochefortin kauniilla puistoalueella. Toinen meistä suomalaisista oli mennyt jo kauas edeltä, eivätkä pahaa aavistamattomat tsekit osanneet arvata, että herra kykkii puskassa valmiina säikäyttämään heidät. Hienosti sitten säikäyttikin, tsekit huojuivat ensin pyörillään ympäriinsä ja päätyivät sen jälkeen nurmikolle nauramaan pidellen samalla käsiään rinnuksilla. Myös paikalliset yhtyivät nauruun, mikä teki tilanteesta entistä hauskemman!

Junalla lähdimme takaisin kotiin klo 17.00 tienoilla, juuri sopivasti sateelta suojaan.

This slideshow requires JavaScript.

Rochefort is a small town located south from La Rochelle. Two people from the Czech republic and two of us Finns decided to take our bikes, squeeze them on the train, and go and visit the town. The tickets cost only six euros to get to Rochefort and back as we had just bought student discount cards from the railway station.

We didn’t know much about Rochefort in advance, so it was a good job we had our bikes with us. First we visited a huge market after which we did some walking in the city center. After grapping lunch we headed to the national marine museum which was free of charge for students! I really enjoyed the museum with all the statues and ships.

We also went to see the construction of l’Hermione, a replica of the ship of the same name once used by a French military officer called Marquis de Lafayette when he left for America in 1780 to resume his role in the American revolution against the British. The ship is being built by volunteers and everything is done by hand. It was a very impressive sight and even after 15 years of people working on it, the ship is still not ready!

The last couple of hours we spent biking around the town and looking at the views. Rochefort was a nice place, but I still prefer La Rochelle (maybe because it’s started to feel like home for me). We had a good time together, also a couple of good laughs! In the end it was time to go back home as we were tired after all the cycling and fresh air (and an early wake-up).

If anyone is crazy enough to visit the small town of Rochefort, I can recommend seeing l’Hermione. The museum was worth seeing, too.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s