Back to business

Nyt on varsinainen koulu pärähtänyt käyntiin täällä. Tällä viikolla meillä on kaikkina päivinä kustannuslaskentaa, joka on ehkä epämiellyttävin kaikista aineista, joita tulen täällä opiskelemaan. Noh, hoidetaan paha pois alta ;) Lukujärjestys ei olekaan niin kamala kuin pelkäsin, vaan tällä viikolla meillä on joka päivä koulua klo 8-11 aamulla. Siitä on helppo mennä ruokailun kautta kotiin hoitamaan niitä viimeisiä käytännönasioita, mitä täällä ollakseen pitää suorittaa. Läksyjäkin tuli jo, kauhistus.

Eilen kävin hakemassa koululta oman polkupyöräni! Pyörä on vanha ja ruosteinen, mutta toimii kuitenkin ihan hyvin. Kyseessä on urheilullinen pyörä, jossa on kuusi vaihdetta ja kuitenkin ihan kaupunkikäyttöön soveltuvat renkaat. Sain myös lukon. Pantti oli 100€, joten pyörästä olisi parasta pitää huolta, jos en halua heittää kaikkia rahojani menemään! Panttia ei siis saa takaisin, mikäli pyörä hajoaa/varastetaan. Täällä pöllitään pyöriä varsin aktiivisesti, ja muistan vieläkin kuinka tämän koulun Suomeen tulleet vaihto-opiskelijat kertoivat minulle, että ”toisinaan sinulta varastetaan pyörä, mutta toisinaan olet itse se joka pyörän varastaa”. Hah! :D Kouluun tulee varmasti kuljettua pyörällä melko usein, sillä esimerkiksi tänään koulubussini oli niin täynnä ihmisiä, ettei kaikkia halukkaita matkustajia saatu edes mahtumaan kyytiin! Mikäs siinä, pyörällä taitaa muutenkin päästä nopeammin.

Päästyäni koulusta mukavan aikaisin, olen tänään käyttänyt aikani siivoiluun. Kävin myös kaupoilla hakemassa viimeisiä tarvikkeita tänne asuntoon (kuten sakset), ja piipahdin myös apteekissa. Täällä on apteekkeja joka kulman takana, mutta niissä asioiminen on taas tehty hankalaksi. Esimerkiksi ihan normaaleja päänsärkylääkkeitä täytyy käydä ihan tiskin takaa pyytämässä, sillä eihän sellaisia voi laittaa kätevästi asiakkaiden ulottuville, ehei! Päänsärkylääke on muuten ranskaksi “la médecine des maux de tête”, tosi helppo sana.

Vielä täytyisi nuo kustannuslaskennan läksyt tehdä, ja lenkilläkin olis hyvä käydä. Äh, kun laiskottaa.

 

Today we got down to business at school. For the next week we’ll be studying Managerial Accounting, and only that. The school days are quite easy, from 8 to 11 every morning, but the subject is so boring. Also, I’m more of a creative mind, so the calculations are not something I am looking forward to… I guess I’ll survive, like always somehow oddly.

I got a bike and a lock from the school and it cost me 100€. If I take good care of the bike (and it won’t get stolen, which is quite likely to happen in La Rochelle however), I’ll get the money back in the end of April or whenever we finish school. We still don’t know when we finish btw, but that’s just France.

Now off to do some homework and then for a run. It’s still quite warm here, but the best days seem to be just about over.

Advertisements

2 thoughts on “Back to business

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s