A sunny sunday

Vaikka perjantaina ja lauantaina tuli valvottua suhteellisen myöhään, olin sunnuntaina silti pystyssä ja täydessä menossa klo 10 aamulla. Suunnakseni otin itsepalvelupesulan, jota olin onnistunut kaksi viikkoa välttelemään. Nyt alkoi kuitenkin olla tarvetta pyykkipäivälle, joten ei auttanut kuin marssia pesulaan. Siellä käyminen oli melkoinen kokemus, sillä kaikki ohjeet pesulämpötiloista lähtien olivat ranskaksi, eikä minkäänlaisia kuvituksia ollut edes pesukoneiden kyljessä. Kameralla otin kaikista mahdollisista ohjeista valokuvat, ja sitten palasin kotiin leikkimään Googlen käännösohjelmalla. Kun käännökset oli viimein suoritettu, nappasin pyykkikassit mukaan ja lähdin takaisin pesulaan. Tietenkin sitten eksyin matkalla, ja päädyin kiertelemään lähikortteleita yli 20 minuutin ajaksi. Pesula kuitenkin lopulta löytyi, mutta säätäminen ei loppunut suinkaan siihen. Ensin sulloin pyykit koneeseen, sitten lisäsin pesuaineen. Vasta tämän jälkeen menin suorittamaan automaatille maksua, mutta automaatti ei sitten kuitenkaan lupauksista huolimatta kelpuuttanut kortteja eikä seteleitä. Pikkukäteistä minulla ei tietenkään ollut, enkä kehdannut pyykkejäni jättää tyhjään pesulaan lojumaan, joten jouduin pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja suuntaamaan sunnuntaimarkkinoille rahojani rikkomaan. Kyllä he siellä kummasti katsoivat, kun ostin ensin porkkanan ja sitten avocadon saadakseni kolikoita! Sitten sainkin pyykkikoneet käyntiin, ja lopulta sain suurimmat osat pyykeistäni pestyä, ihan hyvässä kunnossa tulivat koneista ulos :D Minun lisäkseni pesulassa istui yksi paikallinen mies, joka mutusti mitäs muutakaan kuin patonkia. Onneksi ei tällä kertaa tarvinnut kuitenkaan apua pyytää.

Pyykkikatastrofin jälkeen kerkesin olla kotona muutaman minuutin, jonka jälkeen luokkakaverilta tuli puhelu ja kutsu kaupugille nähtävyyksiä kiertämään. Viikonloppuna ja ilmeisesti vielä tälläkin viikolla täällä on mahdollisuus päästä museoihin ja näyttelyihin ilmaiseksi sisään. Kiipesimme vanhaan goottilaiseen La Lantern -nimiseen torniin, jonka lisäksi vierailimme isolla laivalla, joka oli osa merinäyttelyä. Söimme myös jäätelöt Ernestillä. Takaisin tullessa mentiin kurkkaamaan lähellä olevaan suureen kirkkoon, jossa oli sunnuntaimessu meneillään. Lisäksi piipahdimme linnatyyppisessä Hotel de Ville -rakennuksessa, jossa oli paljon koristeellisia huoneita. Kotona olin sen verran myöhään illalla, että kokkailujen jälkeen kävin suoraan nukkumaan. Eipä ole tekemisen puutetta viikonloppuna ollut!

This slideshow requires JavaScript.

So , yesterday I finally went to the self-service laundry place which was quite a challenge since everything was written in French and the machines didn’t have any pictures or symbols on them. It took for a while to figure everything out (like putting money in the cash machines etc) but I managed. In the afternoon I went walking around the town and visited La Lantern which is this huge gothic tower above the sea. I also visited a ship and the Hotel de Ville which was interesting. In the end I was back home around 8pm, just in time to cook supper and go to bed. It was a very busy weekend, but in a good way though!

Advertisements

2 thoughts on “A sunny sunday

  1. Vihdoin sait sen kammottavaakin kammottavamman pyykkireissun tehtyä :D ja ihan hyvinhän se sit loppujen lopuks meni, kaikki pyykit tallella ja puhtaina! :D

    Ja kuten aina, hienoja kuvia kerrassaan!

    • No kiitos :)<3

      Vielä on monen monta kammottavaa pyykkireissua edessä, täytyy joku kerta ottaa sut mukaan niin näät kuinka haastavaksi touhuksi niinkin yksinkertainen asia kuin pyykkäys voi täällä Ranskassa muuttua!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s