French exams

Ei mennyt aamu aivan nappiin, kun heräsin klo 8.16 nähtyäni pahaa unta kokeesta myöhästymisestä. Muistin kuitenkin, että koe alkaa klo 9.45, ei hätää. Mutta eipäs alkanutkaan, hähää! Myöhästyin ensimmäisestä kokeesta kokonaan! Kävin sitten jälkeen päin tekemässä kokeen, oli kyllä aika noloa, kun opettaja luuli että olin ollut koko yön juhlimassa, vaikka todellisuudessa olin yrittänyt kiltisti lukea hieman Ranskaa. Noh, ehkä mun esseeni meni sitten ihan OK. Kirjoitin kodittomasta hepusta, joka varasti polkupyörän matkustaakseen Pariisiin. Pidin puhetunnilla puheen Suomesta, ja opettaja oli hyvin vakuuttunut ääntämisestäni! Oon niin tyytyväinen, koska luulin että olen surkea ääntäjä, mutta opettajan mukaan puhuin jopa ymmärrettävintä ranskaa kaikista!

Nyt on tämä kahden viikon intensiivikurssi ohi, ja tästä lähtien ranskan opiskelu jää melko lailla omaksi vastuuksi. Täytynee siis yrittää tutustua paikallisiin, tai edes katsella (ja kuunnella) ranskalaisia tv-kanavia. Maanantaina alkaa sitten varsinainen koulu, mutta en ole päättänyt odotanko sitä innolla vai kauhulla, kun lukujärjestys vähän on mitä on.

Tänään mennään muutaman suomalaisen, yhden liettulaisen sekä parin taiwanilaisen kanssa istumaan iltaa joko rannalle tai jonkun kämpille. Ihan kiva nähdä porukkaa vapaa-ajallakin, kun nyt on kaikki aherrus (hetkeksi aikaa) ohi. Huomista varten kävi myös kutsu mexicolaisten vaihtareiden juhliin, sillä huomenna on Mexicon itsenäisyyspäivä! Siitäkin tulee varmasti kivaa, joten täytynee käyttää taas aktiivisesti kameraa.

 

I slept in from my first exam but the teacher was kind enough to let me complete it later on. I think I did OK and I’m surprised how many words and sayings I’ve learned during the past two weeks. Also, our French speaking teacher said that my pronounciations is “Très bon” which made me very happy. Tonight I’m meeting up with my friends and some exchange students but we don’t know what we’ll be doing (yet). Tomorrow there is a Mexican party to which I’ve been invited. This means that there will be lots of fun ahead this weekend!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s