C’est la France

Kaikki on taas niin ranskalaisen vaikeeta täällä. Ei oikeastaan sinänsä mitään uutta ole tapahtunut, mutta tulipa taas tänään todistettua kuinka eri tavalla asiat toimivatkaan verrattuna Suomeen.

Aloitetaan vaikka sillä, että opettajat ovat laatineet meille opiskelijoille säännön, ettei luokkaan saa tulla myöhässä. Kuitenkin he sitten itse raahautuvat paikalle jopa 15 minuuttia myöhässä.  No, ei siinä mitään että tunnit alkavat myöhässä, mutta osa tunneista on tällä ja edellisviikolla myöskin sitten loppunut myöhässä. Tänään jäimme ranskan puhekurssin tunnille lähes puoleksi tunniksi yliaikaa, mikä turhautti yhtä jos toista vaihto-oppilasta. Puheitammekaan ei sitten lopulta pidetty, kun tulikin kaikkea muuta tehtävää, koska olimme aikataulusta jäljessä, miksiköhän?  Harmittaa kyllä, olisin halunnut niin kovasti kertoa saunasta!

Me opiskelijat emme ole saaneet vielä selville koulumme akateemista kalenteria, mikä vaikeuttaa monia asioita. On totta, ettei vaihto-oppilaalla pitäisi hirveästi menoja ja kiireitä olla (joten aikatauluista voidaan joustaa muutoksien mukaan), mutta olisihan se ihan kiva tietää että milloin on joululoma, ja milloin keväällä se koulu oikeastaan loppuu. Joku opiskelija oli maininnut, että meillä on viikon syysloma, mutta siitäkään ei ole mitään infoa kuulunut. Varmaan sitten lomaa edeltävänä päivänä todetaan, että bonnes vacances! Yksi meistä suomalaisista vaihto-oppilaista oli käynyt kysymässä tietoa koulumme printtauspolitiikista, eli maksaako printtaaminen ja pitääkö käyttää omaa paperia. Vastaus oli kuulunut, että kaikki selviää aikanaan. Sanonta pitää aika hyvin paikkansa täällä Ranskassa…. Noh, eiköhän sitä itsekin totu rentoutumaan jossain vaiheessa. Tällä hetkellä tiedämme vain, että ensi maanantaina pitää olla koululla klo 9.45, jolloin varsinainen lukuvuosi sitten alkaa.

Kävin tänään hyppytunnilla noutamassa itselleni opiskelijakortin. Sitä varten oli jonotettava puoli tuntia, mutta sen jälkeen itse prosessi kävi nopeasti. Hienoa kyllä, että täältä saa kansainvälisen opiskelijakortin ilmaiseksi, koska Suomessa täysin samanlaisesta kortista on maksettava melko paljonkin rahaa! Nyt pääsee sitten käyttämään mm. junia halvemmalla. Niin, ja osa Pariisin (ja varmasti myös muun Ranskan) nähtävyyksistä muuttuu nyt ISIC-kortin saamisen myötä täysin ilmaiseksi minulle! Jippii!

Tänään ei mitään kuvattavan arvoista tapahtunut, joten tässä nyt huvin vuoksi kuvitukseksi näkymät olohuoneeni ikkunasta.

It’s hard to understand the French way of doing things when you yourself know that they could be done much better. I hate standing in line waiting forever for something that will only last for one or two minutes (like getting a picture for the student card), especially when the locals just walk past the que and nobody cares.

Also, I’d quite like to know what our academic calendar is like, because we STILL haven’t recieved any information about our school year…  It’s very hard to make plans when having to wait for more information about everything.

I’m sure I will get used to all of this once I’ve lived here for a little longer. After all, I’ve only been here for a week and a half!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s