Je ne comprends pas

Ranskalaiset ovat sitten hassuja ihmisiä.

Olen jo kahdesti joutunut kaupan jonossa sönköttämään paikallisille, etten ymmärrä ranskaa, ja silti pälätys vain jatkuu. Ei se mitään, onhan se ihan hauskaa vaihtelua!

Pari päivää sitten eräs paikallinen nainen tutki kaikki ostokseni läpi, rupesi sen jälkeen kohottelemaan paprikoita ja tomaattejani ilmaan, ja totesi ranskaksi että hienoa hienoa. En sitten tiedä, mikä järki siinäkin oli, mutta ilmeisesti ostokseni miellyttivät naista. OK.

Tänään sitten eri kaupassa eräs paikallinen mies huomasi minun puhuvan suomea. Varovaisesti mies tuli kysymään, että mikäs kieli on kyseessä ja vastasin että suomen kieli. Mies nyökytteli päätään ja katosi paikalta, mutta pari minuuttia myöhemmin tuli vastaan eri paikassa, samassa kaupassa. Silloin mies kysyi tarkentavasti, että onko suomen kieli ihan oikea kieli, ja mistähän maasta se mahtaa tulla. Kerroin sitten, että Suomesta ollaan, vaihto-oppilaita. Tämän jälkeen mies totesi, että jaa Suomi. Siellä on vissiin paljon kukkia? Lisäsin sitten itse perään että metsää löytyy kyllä, jonka jälkeen mies oli viimein tyytyväinen saamaansa vastaukseen. Hmm?

Lisäksi ihmiset tulevat tosi lähelle, mikä on suomalaiselle pieni shokki. Ja poskisuudelmat ovat outoja myös, en osaa enkä tykkää. No, ehkä tähän tottuu vielä!

Tänään vietin hyppytuntini rannalla nautiskellen +30c keleistä! Ranta ei ole maailman erikoisin, mutta kyllä se kelpaa suomalaiselle!

Huomenna sitten seikkailupuistoon koulun kanssa, en tiedä mitä tullaan tekemään. Jos nyt kuitenkin oikein ymmärsin opettajien puheista, niin todennäköisesti ainakin heilutaan puissa turvaköysien varassa! En malta odottaa!

The French people are funny. They talk a lot even though they don’t know me. For a Finnish person it’s a very odd situation when a local starts asking many questions about your home country. I guess I will get used to it one day…  Today I finally went to the beach. The weather just keeps getting better! Pas mal! Tomorrow will be an interesting day because the school is taking us exchange students to an adventure park. I believe it’s got something to do with swinging in trees… Can’t wait to find out!

Bon week-end!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s