An exhausting day – all in French!

Tänään alkoi ranskan intensiivinen kurssi. Kouluun piti raahautua klo 8am, ja kotiin päästiin vasta kuuden maissa illalla. Siihen väliin mahtui ranskan kirjoittamista, lausumista ja business-sanastoa, joka oli jo ehkä vähän liikaa tämmöiselle aloittelijalle, joka osaa juuri ja juuri ostaa kaupasta patongin. Oppitunnit olivat luonnollisesti kokonaan ranskaksi, joka imi valtavasti energiaa. Olen nyt jo ihan valmis menemään nukkumaan (ja kello on vasta tulossa 8 illalla)! Oppituntien väliin mahtui kyllä viiden tunnin hyppytunti, jonka aikana tuli nukuttua. Huomenna voisin yrittää nukkua edes rannalla, niin voisin edes jotenkin nauttia näistä upeista kesäpäivistä.

Täällä Ranskassa on monta asiaa, jotka saavat palveluyhteiskuntaan tottuneen suomalaisen raivon partaalle. Hyvä esimerkki on mielestäni se, että täällä opiskelija saa itselleen puhelinliittymän vasta sitten, kun on hankkinut ranskalaisen pankkitilin. Pankkitilin saa hankittua vasta sitten, kun vuokrasopimus on allekirjoitettu. Vuokra-asunnon vakuutuksenkin saa vain, jos omistaa pankkitilin. Vakuutus pitää maksaa pankkiin, jossa ei oteta vastaan kortteja. Siispä on haettava käteistä, jotta voi maksaa oman vakuutuksensa ja pankkitilinsä, jotta saa puhelinliittymän. Niin, ja pankkikorttia saa odottaa 10 päivää, joten ihan heti ei tarvitse unelmoida puhelinliittymästä täällä.

Kaupossa ei oteta vastaan korttia, elleivät ostokset ylitä 6-10€ rajaa. Koulun ruokalassa ei oteta vastaan korttia. Koulun ruokaa saa alennuksella vain opiskelijakorttia vastaan, ja opiskelijakorttia varten on jonotettava pitkään.  Myös pankissa saa jonottaa, ja asiointi kestää sitten vielä yli tunnin, kunhan on ensin päässyt palveltavaksi. Myös bussikorttia varten oli jonotettava tunti. Yksi asia täällä kuitenkin onneksi pelaa, ja se on koulun ruokailu! Siellä ei tarvitse jonottaa viedäkseen tarjotinta pois, vaan tarjotin jätetään kätevästi liukuhihnalle! Jes!

Palaillaan pian taas, nyt menen kokkaamaan ruokaa, jonka ostamiseen meni ikuisuus, kun piti tosiaan ensin hakea sitä käteistä…

Tässä vielä pari kuvaa kotimatkan varrelta, sen verran löytyy vielä energiaa että jaksaa aina innostua uudesta.

I got my bank account and housing insurance. Going through the process took forever but now it’s all (almost) done.

As I already mentioned, for the next one and a half weeks I’m studying the French language. My school day starts every morning at 8am and ends at 6pm. Can you believe it?! The first lesson in the morning is all about writing and spelling correctly. During the second lesson of the day we have to study commercial French, which for me is quite difficult. For example I had to prepare myself to introduce a Finnish company in French… In the afternoon we have a 5 hour break (5 HOURS!!!!) after which we come back to school to practice speaking the French language. Listening, writing and speaking in a new language takes a lot of energy so I haven’t exactly been enjoying the great weather today. I feel like I’m going to fall asleep any minute now and it’s only 8pm! Maybe tomorrow afternoon I’ll go and take my nap at the beach…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s