My first days at school

Eilen alkoi koulu, ja koko päivä kului auditoriossa infoa saadessa. Saimme kuulla hieman kaupungista ja koulustamme, sekä ranskalaisesta koulutusjärjestelmästä. Lopulta jouduimme vielä tekemään kielikokeet, sillä seuraavat kaksi viikkoa opiskelemme intensiivisesti ranskaa. Itse pääsin ryhmään 3/6, eli keskitasolla mennään! Varsinaiset tutkintoon liittyvät kurssit alkavat tosiaan sitten parin viikon kuluttua, kunhan ollaan ensin selvitty ranskan mongertamisesta!

Meitä vaihto-oppilaita on Groupe Sup De Co La Rochellessa yhteensä yli 400 kappaletta, ja mun linjallani on yli 100 vaihto-oppilasta eri puolilta maailmaa. Muutaman kanssa olen jo ehtinyt olla tekemisissä, mutta varsinainen tutustumispäivä on lauantaina, jolloin matkaamme koulun järjestämään urheilulliseen tapahtumaan johonkin “seikkailupuistoon”. Odotan viikonloppua innolla!

Tänään meidät vaihto-oppilaat jaettiin ryhmiin, joissa suoritimme leikkimielisessä kilpailussa rastitehtäviä ympäri La Rochellen kaupunkia. Mun ryhmässäni oli ihmisiä Kiinasta, Taiwanista, Puolasta, Saksasta, Alankomaista, Tanskasta ja Meksikosta. Hyvin tultiin toimeen, ja oli hauska päästä kommunikoimaan muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Sääkin oli hyvä, joten kävely kaupungilla oli mukavaa. Haastavaa kilpailussa oli se, että meidän oli saatava meille annettuihin kysymyksiin vastauksia paikallisilta ihmisiltä, mikä edellytti tietenkin ranskan puhumista! Muutama tunti siinä meni harhaillessa, jonka jälkeen pääsimme takaisin kouluun syömään. Kouluruoka maksaa tällä noin 3€, ja todella maukasta on!

Muutamia kouluun liittyviä asioita on tullut hieman säikähdettyä. Täällä Ranskassa järjestelmä on luonnollisestikin hyvin erilainen kuin Suomessa. Täällä täytyy tulla tunneille ajoissa, sillä luokkahuoneen ovi menee kiinni 5 minuuttia luennon alkamisen jälkeen. Luennon aikana ei saa syödä mitään, edes purukumia, ja vesi on ainoa sallittava juoma. Opiskelijan poissaoloja saa olla maksimissaan kaksi/kurssi, jonka jälkeen kurssilta lentää automaattisesti ulos. Arvosanat kulkevat asteikolla 10-20, ja alle 10 on hylätty. Hylätty arvosana voidaan kuitenkin kompensoida toisen oppiaineen paremmasta tuloksesta, mikäli opiskelijan keskiarvo on tarpeeksi korkea. Muussa tapauksessa uusintakoe on mahdollista ottaa vasta vuoden kuluttua! Täytyy siis varmaan olla alusta saakka skarppina, eikä jättää tätä lomavaihdetta päälle!

Loppuviikon ohjelmaan kuuluu intensiivistä ranskan opiskelua, ja toivottavasti hieman vapaa-aikaakin. Täällä on nyt aivan loistavat säät, ja lämpötilan pitäisi kivuta jo lähelle 30 asteen rajaa! Vielä en ole rannalle ehtinyt, mutta ehkä sekin vääryys korjaantuu tässä hyvin pian… ;)

Heh, kävin tuossa eilen hakemassa bussikorttini (ja jouduin asioimaan kokonaan ranskaksi). Lopputulos oli melko hupaisa, mutta ei se mitään! :D

I survived my first two days at school!

For the next two weeks we are going to be studying French, French and French. After the intensive language course we get to start our actual studies in La Rochelle Business School. There are 400 of us exchange students from all around the world and in my programme there are over 100 international exchange students! Today we had some small activities to complete in the town of La Rochelle which was a great way to meet new people. On saturday we are all going to be taken to an adventure park which I am really looking forward to!

Also, I went to get my bus pass yesterday. The picture of me is bad and my name is misspelled, but hey I went through the entire process in French! :)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s