Exploring the town

Tämä kaupunki on aivan mahtava!

Ihmiset ovat ystävällisiä, sää on hyvä ja kaupunki kaunis. Kaikki tuntuu vieläkin aivan unelta. Ja lomalta!

Ensimmäinen päiväni meni kokonaan paikkoja tutkiessa, ja käveltyä tuli yhteensä jopa yhdeksän tuntia. Vanha kaupunki on todella kaunis, ja katujen varsilla on paljon kahviloita ja kauppoja. Asuntoni sijaitsee ihan tässä vanhan kaupungin keskustassa, aivan pääaukion ja bussiaseman lähellä. Kouluun täältä kävelee alle puolessa tunnissa, mutta todennäköisesti tulen käyttämään enemmän bussia. Lauantaisin ja keskiviikkoisin täällä järjestetään markkinat, jolloin tuoretta ruokaa saa helposti ja kätevästi ostettua, täällä keskustassa kun ei kunnollisia ruokakauppoja tunnu muuten juuri olevan.  Eilen kiikutinkin kotiin paljon torilta ostettua  tuoretta ruokaa!

Vanhan ja uuden kaupungin jakaa kahtia valtava venesatama, joka on Euroopan suurin. Sataman vieressä voi kävellä useita kymmeniä minuutteja, eivätkä veneet siltikään tunnu loppuvan! Vanhan ja uuden kaupungin jakavassa satamaportissa sijaitsee myös La Rochellen maamerkki, kaksi keskiaikaista tornia. Tarkoitukseni olisi käydä tutustumassa kyseisiin torneihin tarkemminkin, kunhan saan ensin alennuksen mahdollistavan opiskelijakortin.

Koulu, eli Groupe Sup de Co La Rochelle, sijaitsee kaupungin uudella puolella, Les Minimes –nimisellä alueella, jossa myös suurin osa opiskelijoista asuu. Sieltä löytyy satama-alueen lisäksi myös uimaranta ja paljon kahviloita.  Minimesin jälkeen tulee sitten Aytre, joka on melko lailla ei mitään, tosin siellä on sitten suurempi supermarket ja kivoja ulkoilureittejä aivan meren rannassa.

Täällä pääsee kätevästi kulkemaan vuokrattavilla polkupyörillä, jotka maksavat kahdelta tunnilta 1,50€. Pyöriä voi myös vuokrata pidemmäksikin aikaa, jopa kuukausiksi, mutta niiden varastaminen on kuulemma yleistä. Erikoista täällä ovat hassun näköiset vuokrattavat sähköautot, joiden käyttämisen pitäisi olla yksinkertaista ja helppoa. Autoja sijaitsee ympäri kaupunkia latautumistolpissa, joille ne sitten käytön jälkeen myös palautetaan. Bussit kulkevat usein, yksi lippu maksaa 1,30€, kuukausikortti 23€.

Eilen pääsin ensimmäistä kertaa seikkailemaan bussilla, kun matkustin keskustasta kolme kilometriä ulospäin luokkakavereitani tapaamaan. Heillä on lähistöllä uima-altaalla varustettu loma-asunto, jossa vietettiin eilen syntymäpäiväjuhlia. Tänään ohjelmaani kuuluu kokkaaminen ja ranskalaisten lehtien lukeminen, eli lepopäivä.

Huomenna alkaakin sitten koulu!

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

2 thoughts on “Exploring the town

  1. Ah, aivan ihania kuvia! kyllä alkaa pikkasen himottaa sinne tuleminen ;D tähän malliin ku jatkat juttujen kirjotteluja ja kuvien lisäystä niin oon koputtelemassa ovella alta aika yksikön :D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s